Inside Out

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Sunday January 3, 2016 10:00 AM - 10:00 PM
Daily, until January 31, 2016

Amsterdam Openbare Bibliotheek  (map)Fotografe Özden Karababa

“Ik ken Robin nu zeven jaar, net zolang als ik in Nederland woon. Toen ik haar ontmoette, leek ze mij een gewoon meisje van 11 jaar oud. Maar nog geen jaar later hoorde ik dat ze heel erg gepest werd op school omdat veel kinderen haar een buitenbeentje vonden. Ze ging naar een andere school, maar dat was niet onmiddellijk een verbetering, ze ging problematisch gedrag vertonen, werd brutaal en ging drinken en roken.

 

Transformatie

Na veel praten werd voor iedereen duidelijk dat Robin vond dat haar genderidentiteit niet overeenkwam met het bij haar geboorte vastgestelde geslacht. Uiteindelijk heeft ze haar ouders ervan overtuigd dat ze van geslacht wilde veranderen.

 

Ik raakte geïnteresseerd omdat de transformatie van een meisjeslichaam naar een jongenslichaam voor mij een onbekend fenomeen was. Daarnaast vond ik het onderwerp ‘pesten’ belangrijk. Deze twee onderwerpen vormden mijn motief om dit documentair fotoproject te realiseren en daarmee deze zaken aan de orde te stellen. Als mijn project een paar mensen van gedrag kan laten veranderen, is het voor mij al geslaagd.

 

Proces

De uiteindelijke vorm van mijn project is het resultaat van drie jaar werk. Ik heb Robin gevolgd in het ziekenhuis, op school, in de gym, thuis en op het werk. Ik heb interviews gedaan met vrienden en met familieleden van meerdere generaties. Aan de hand van foto’s en interviews wil ik de transformatie van Robin van meisje naar jongen in beeld brengen en inzicht geven in het complete proces van geslachtsverandering.”

 

Deze tentoonstelling is te zien bij IHLIA (6e verdieping Openbare Bibliotheek Amsterdam).

 

Gratis toegang | Dagelijks 10.00 - 22.00 uur | OPENING donderdag 5 november 17:30 uur

 

 

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments